Maketçiliğin Olmazsa Olmazları

MAKET FİRMASININ ÖNEMİ NEDİR?

NEDEN MAKET YAPTIRMALISINIZ?

Minyatür, maket, maketçilik ve mimari maket yapımının önemine ait sorularınızın cevaplarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Maket üreten kişilerin, maket firmalarının mutlaka sahip olması gereken çeşitli özellikler vardır. Hiç şüphe yok ki deneyim, uzmanlık, ileri teknoloji kullanımı gibi özellikler çok önemlidir. Minyatür maket üretimi yapanların şu özelliklere de sahip olması son derece önemlidir:

  • -Süreci sistematik şekilde yürütmek: Maketçilikte istenenlerin tam olarak anlaşılması, araştırılması, yapılması gerekenlerin planlanması, eserin yaratılması ve zamanında teslimi gibi çeşitli aşamalar vardır. Eserin yaratılması sırasında da bilgisayar üzerinde yapılan çeşitli hazırlıklar, malzemenin temini, malzemenin hazırlanması, parçaların bir araya getirilmesi, gerekiyorsa elektrik sisteminin kurulması, dekoratif detayların eklenmesi, eserin fanusa konması vs. gibi çeşitli aşamalar vardır.
  • -Disiplin ve sabır: Yukarıda saydığımız aşamaların aksamadan ve gecikmeden gerçekleşebilmesi ve aynı zamanda kaliteli sonuç elde edilebilmesi için maketçilerin mutlaka disiplinli çalışmaları ve sabırla eserle ilgilenmeleri gerekir.
  • -Teknik bilgi ve el becerisi: Maketçilikte çok farklı ölçekler kullanılarak çok farklı objeler (örneğin binalar, tarihi eserler, makineler vs.) üretilmektedir. Kullanılan malzemeler de değişkenlik göstermekte ve her geçen gün çeşitlenmektedir. Dolayısıyla maket firmalarında çalışan kişilerin hem teknik bilgiye, hem de üstün el becerisine sahip olmaları önemlidir. Mimari maket yapımında mimarlık bilgisi olması şarttır.
  • -Üç boyutlu düşünme gücü: Tamamlanmış bir makete bakarak eseri üç boyutlu olarak görmek son derece kolaydır. Ancak maket yapan kişilerin eserlerinin bitmiş halini en baştan hayal edebilmeleri, böylece detayları kafalarında canlandırarak hazırlığa başlamaları gerekir.

NEDEN MAKET YAPTIRMALISINIZ?

İnşaat sektöründen makina imalat ve ilaç sektörüne kadar bir çok kuruluş için maket ve minyatür tasarımının profesyonelce hazırlanması çok önemli bir ihtiyaçtır. Mimari maket tasarımları hazırlanacak olan bir ürün, makina veya bir yapının henüz daha imalata ve yapımına başlamadan tüm detayları düşünülerek aslına uygun olarak hazırlanması sonucu son tüketicilere veya çalışma ortaklarına net bir sunum yapılabilmesi için önemlidir. Minyatür mimari maket tasarımları sayesinde firmalar üretim projelerini henüz daha proje aşamasındayken en gerçekçi şekilde sunabilmektedir. 

Ateş Maket olarak 20 yıllık tecrübemiz ile firmaların ihtiyaç duyduğu maket, minyatür, mimari maket ve endüstriyel maket uygulamalarını profesyonel ekibimizle birlikte gerçekleştirmekteyiz.