Topoğrafik Maket Nedir?

TOPOĞRAFİK MAKET NEDİR?

TOPOĞRAFİK MAKET FİRMASI NEREDE?

TOPOĞRAFİK MAKET NASIL YAPTIRILIR?

Tüm sorularınızın cevaplarını bu yazımızda bulabileceksiniz

Topoğrafik maketler, bir arazinin hâlihazırdaki yapısını gösterir, zemin yapısının yanı sıra bitki örtüsüyle de ilgili fikir edinilmesini sağlar. Bitki örtüsüyle ilgili detaylı bilgi veren bahçe maketleri de topoğrafik maketlere örnek olarak verilebilir. Park alanlarını, yeşil alanları, çeşitli oyun ve spor sahalarını ve mezarlıkları ayrıntılı olarak gösteren maketler de vardır. Topoğrafik maketlerde arazinin canlandırılması için ağaçlar, çalılıklar, ormanlar, dik meyiller, engebeli araziler, çukurlar, su alanları, yaya yolları, hatta çitler ve duvarlar dahi kullanılabilir.

Arazi maketleri, arazinin var olan biçimini ya da proje sonucunda oluşacak olan biçimini göstermeye yarar. Arazi maketlerinde yapılar, yeşil örtü, göl gibi doğal oluşumlar, ağaçlık alanlar, yarlar ve yamaçlar yer alabilir.

Çevre maketlerinde ise arazi maketleri üzerine işlenmiş caddeler, yollar, yeşil alanlar, ağaçlık alanlar, çalılıklar, zemin şekilleri, açık mekanlar, bölgeyi etkileyen yapılar, kuleler, direkler gibi çeşitli detaylar yer alır. Çevre maketleri, tesislerin yerleşimini planlarken, toplu binalar yapılırken, dinlenme tesisi gibi alanlarla ilgili etüdler yapılırken ihtiyaç duyulan maketlerdir.

Park ve Bahçe maketleri, şehir içi veya şehir dışındaki açık alanların düzenlenmesinde faydalanılan maketlerdir. Park ve bahçe maketlerinin içerisinde patikalar, yollar, spor ve oyun alanları, mezarlıklar, zooloji ve botanik bahçeleri, havuzlar, yeşil alanlar, bahçeler, yaya bölgeleri vs. gösterilir.

TOPOĞRAFİK MAKET YAPTIRMAK

Topoğrafik maket yaptırmak istiyorsanız bu alanda işinin uzmanı olan Ateş Maket ile iletişime geçebilirsiniz. 20 yıllık maket, mimari maket ve minyatür deneyimi olan, yüzlerce maket projesi yapmış olan firmamız ihtiyacınız olan topoğrafik maket hizmetini size sunacaktır. Topoğrafik maket yaptırmak için bize ulaşın