Maketçilik - Küçük Ama Dev Bir Dünya

MAKETÇİLİK NEDİR?

MİMARİ MAKET FİRMASI NEREDE?

maket, minyatür, mimari maket çalışmaları hakkında sorularınızın cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

İnsanlar eski çağlardan bu yana çevrelerindeki objeleri ölçekli bir şekilde yeniden oluşturma yoluna gitmişlerdir. Bunu yaparken farklı malzemeler ve yöntemler kullanmışlardır. Adeta bir “yeniden yaratım” süreci sonucunda ortaya minyatür eşyalar, maketler, oyuncaklar, biblolar ve figürinler ortaya çıkmıştır. Bu eserler sayesinde esas objenin bir benzerini, farklı yer ve farklı zamanlarda insanlar inceleyebilmiş, üç boyutlu olarak algılayabilmişlerdir. Ayrıca bazı kültürlerde bu minik eserlere kimi zaman farklı anlamlar yüklendiğini, bunların törensel ve dinsel birer obje haline geldiğini görüyoruz.

Günümüzde de maketler hem insanlara keyifli bir seyir olanağı sağlamakta, hem de faydalı birer araç olarak hizmet etmektedirler. Örneğin minyatür parklar sayesinde dünyanın göremediğimiz yerlerini keşfedebilir, ailece keyifli zaman geçirebiliriz. Minyatür parkların özellikle çocuklar ve gençler için önemli birer genel kültür kaynağı olduğunu da unutmamak gerekir.

Konut maketleri ise inşaat firmaları için vazgeçilmez hale gelmiştir. Potansiyel alıcıların projeyi daha net görebilmeleri ve kafalarında üç boyutlu halini rahatça canlandırabilmeleri için konut maketleri ideal araçlardır. Konut ve yerleşim maketleri sayesinde firmalar, devasa projeleri müşterilerin ayağına kadar götürebilmekte, kimi zaman henüz tamamlanmamış projelerin bitmiş halini gösterebilmektedirler. Sinema için kullanılan maketler sayesinde de sinemacılar belli mekanların küçük ölçekli halinden yararlanarak bir takım sahneleri kolaylıkla çekebilmektedirler. Bu örneklerden de görülebileceği üzere maketçilik, küçük objeler sayesinde bizlere dev olanaklar sağlayabilmektedir.

MİMARİ MAKET FİRMASI NEREDE?

20 yıldır maket ve minyatür sektöründe faaliyet gösteren ve yüzlerce mimari maket, endüstriyel maket, ışıklı maket, arazi maketi, konut maketi, proje maketi gibi alanlarda maket uygulaması yapmış olan Ateş Maket, maketçilik sektöründe Türkiye genelinde bir marka olmuştur. İstanbul merkezli olarak kurulan ve ticari hayatına başlayan Ateş Maket, maketçilik ve minyatür uygulamaları üzerine uzmanlaşmış, tüm projelerin aslına uygun olarak aynısının minyatür maketlerini hazırlamaktadır. Ayrıca maket ve minyatür sektöründe mesleki uzmanlaşma imkanı sunarak bir çok genç öğrenciye mimari maket stajı imkanı sunarak kalifiye eleman yetişmesine imkan sunmaktadır.

İstanbulda ki atölyemizde hazırladığımız mimari maket tasarılarımızı Türkiyenin neresinde olursa olsun teslimat ve montajını yapmaktayız. Maket tasarımı yaptırmak için bize ulaşın.