Mimari Maketlerin Etkisi Nedir?

MİMARİ MAKETLERİN ETKİSİ NEDİR?

MİMARİ MAKET FİRMASI NEREDE?

Tüm sorularınız cevaplarını mimari maket ve mimari maketlein etkisi yazımızda bulabilirsiniz.

Minik varlıklar insanlara her zaman şirin ve sevimli görünürler. Hatta kimi zaman küçük eserler büyüklerinden daha etkileyici ve şaşırtıcıdır. Mimari maketler de insanların yoğun ilgisini toplar ve mimari bilgiye sahip olmayan kişilerin projeyle ilgili birçok unsuru rahatlıkla kavramalarına yardımcı olurlar.

Bitmiş binaların büyüklüğü, onların tamamıyla görüş açımıza sığmasına engel olur. Uzaktan bu binaların ancak bir kısmını görebilir ve algılayabiliriz. Aynı anda hem yan yüzlerinden birini hem de arka yüzünü görmemiz imkânsızdır. Aşağıdan bakarak çatısındaki şekilleri göremeyiz. Bu nedenle binayı bir bütün olarak idrak edemeyiz. Öte yandan binanın kendisine bakmaya çalışırken önümüzde çeşitli engeller olabilir. Örneğin tepeler, başka binalar, ağaçlar, sis ve yağmur gibi doğa şartları bizim görüşümüzü kısıtlayabilir. Mimari maketler ise bizi tüm bu kısıtlardan arındırır. Bir makete bakarken o binayı her seviyeden, her açıdan ve her noktadan görebilir ve değerlendirebiliriz. Mimari maketin bize yakın olması ve ona hemen dokunabileceğimiz duygusu, kendimizi güvende hissetmemizi ve gerçekçi bir bilgiye eriştiğimizi hissetmemizi sağlar.

Tüm bunlar sayesinde mimari maketler insanlara hayal yerine bir gerçek sunmakta ve bundan daha da önemlisi karar vermelerini kolaylaştırmaktadır. Örneğin çizim üzerinden sonucu hayal edemeyen, ancak maketini gördüğü zaman bir daire almaya karar veren bir kişiyi düşünün. Bu maket hem bir karar kolaylaştırıcı olarak alıcıya hizmet etmiş, hem de satışı sağlama aracı olarak satıcısına hizmet etmiş oluyor. Şüphe yok ki, sağladığı çift taraflı fayda, maketin maliyeti ile kıyaslanamayacak derecede yüksektir.

MİMARİ MAKET FİRMASI NEREDE?

İstanbul merkezli olarak kurulan ve faaliyetlerine devam eden Ateş Maket Türkiye genelinde maket, minyatür ve mimari maket hizmetlerinin uygulanması ve montajı hizmetini sunmaktadır. Projenizin lansmanı için hazırlayacağımız mimari maket tasarımını bulunduğunuz şehire getiriyor ve montajını yaparak teslim ediyoruz. Mimari maket yaptırmak için bize ulaşın

ATEŞ MAKET VE MİNYATÜR

Mimari Maket Uygulamalarında Uzman